Reserveren

Cultuur

De voormalige landbouwkoloniën in Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen zijn in de zomer van 2021 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Ontdek unieke plekken vol geschiedenis en verborgen verhalen. Alles van toen is nog altijd zichtbaar in een uniek landschap met talrijke monumenten.

Het Drents Museum in Assen is al méér dan 150 jaar een begrip in Drenthe. Het is een toonaangevend museum dat jaarlijks spraakmakende en succesvolle tentoonstellingen organiseert over archeologie, figuratieve kunst en de Art Nouveau/Art Deco.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.

UNESCO Global Geopark de Hondsrug is uniek. De ruggen en dalen in het gebied werden in de ijstijden gevormd. De prehistorische mens liet er ons zijn schatten na. Duizenden jaren lang gaven mensen vorm aan een landschap dat van alle tijden is.

Adres

Garmingerstukken 2
9438 TA Garminge

Informatie

Luxe bed en breakfast in Drenthe.
Voor een bijzondere overnachting of weekendje weg in Drenthe.